22. 9. 2014.

KALE SA MESOM



Ovo je meni jedan od drazih obroka. Da li zato sto volim kale ili jednostavno sve te kombinacije daju divan ukus, ali ovo je meni vrlo drago jelo.

- 10 listova kale (lisnati kelj) 
- krto meso na krupnije kocke
- 1 paprika sveza 
- 2 kelerabe
- so, biber
- zelen lisce seckano
- crni i beli luk
- so, biber, zacini
- kasicicu aleve crvene paprike
- malo ulja

Lisce kale pokidati sa korena i iscepkati na sitnije, crni i beli luk iseci na sitnije. Kelerabu ocistiti i iseci na sitne kockice. Papriku prerezati na pola i ocistiti od zila i semena.

Na malo ulja proprziti crni i beli luk i ubaciti sve ostale sastojke, naliti vodom i kada provri, smanjiti na slabu temperaturu, poklopiti i neka se kuva dok meso ne bude skuvano. Na kraju dodati kasicicu aleve paprike, promesati i jos kuvati nekih 10 minuta.



Нема коментара:

Постави коментар