11. 9. 2014.

HRONO PIROGI


. 1 jaje
- 1dl vode
- so
- 2 kasike ulja dozvoljenog
- speltino brasno ili neka druga kombinacija dozvoljenih brasna

Zamesite testo kao za rezance ili njoke, a to znaci da ne bude ni tvrdo ni meko ali dovoljne tvrdoce da mozete fino da ga oklagijom razvijate. Kada zamesite, pokrijte testo i ostavite da s eodmori 1/2h na sobnoj temperaturi. Kada se testo odmorilo razvijete ga debljine 1/2cm na brasnom posutu radnu povrsinu. Vadite testo, casom ili modlom za krofne ili modlom za pirogi, punite ih sitnim sirom i zatvorite. Obarite ih u posoljenoj vodi. Kada su se skuvale, procedite ih. Ja ne ispiram testeninu jer meni onda ima ukus bas kao da je oprana bukvalno.




Iseckate crni ili plavi luk na sitne kockice i proprzite ga na ulju u tiganju, pa ubacite pirogi da se i oni malo proprze. Moja deca su odozgo jos dodala slaninicu koja se posipa na salate. Nije obavezno da ih proprzite posle kuvanja ali meni ima mnogo lepsi ukus kada su proprzene.

Mozete ih puniti i sa mesom ili sa povrcem. Ideje i mogucnosti su na vama, odlucite sami. Testo vam je vec poznato ali eto malo promene nije na odmet za drugaciji dorucak. 


Нема коментара:

Постави коментар