14. 9. 2014.

SPAROGE OMLET



- 150ml belanca
- vezica sparoge
- so, biber, zacini
- malo ulja od kostice grozdja



Sparoge oprati i iseci na parcadice samo gornji deo duzine priblizno 10cm. Ako 
su jako mlade i tanke stabljike, onda mzoete sve da iskoristite. U ciniju staviti isecene sparoge i zaciniti sa svim zacinima koje vi volite. Ja sam zacinila sa so himalajska, biber, beli i crni luk u prahu i seckano lisce persuna, malo ulja, Sve to pazljivo promesati da zacini budu na svakom isecenom komadicu. .Kada se na slaboj vatri ugrejao tiganj, usula sam sparoge i rasporedila ravnomerno po tiganju. Poklopila i ostavila par minuta da se dinsta. Promesala blago i poklopila opet. Kada su sparoge omeksale malo, prelila sam preko njih belanca iodozgo posula vlascem. Tako se na tihoj varti peklo nekih 5-7 minuta.Uzeti drugi tiganj, poprskati ga sprejem, blago zagrejati i prevrnuti na njega gornju stranu omleta i staviti da se pece istim sistemom kao i donja strana.



Нема коментара:

Постави коментар