10. 10. 2014.

SPANAC



- veza spanaca
- kasika maslinovog ulja
- kasika dozvoljenog brasna

- 2dl bademovog mleka (moze i voda)
- 1 cesanj belog luka


Spanac dobro oprati i odvojiti od peteljki. Obariti u posoljenoj vodi. Ja ga spustam u prokljucalu vodu i cim se spusti procedim ga u cediljku. Kod se spanac cedi, cesanj belog luka istreti na sitno rende ili na pres ili iseckati sa nozem. Ja nista ne przim. U posudu u kojoj cu kuvati spanac stavim maslinovo ulje, usitnjen beli luk, brasno i polako dodajem mleko da se ne bi brasno pretvorilo u grudvice. Kada sam dobila finu zitku masu bez grudvica dodajem iseckan spanac i nastavim da mesam. Posudu stavim na blagu vatru da ne bi zagorelo i mesam sve vreme. To sve brzo provri. Dodam soli po ukusu i pustim da vri nekih 5 minuta na blagoj vatri. Ako vam je masa gusta dodajte jos mleka.

Tako pripremljen hrono spanac je idealan prilog za one koji vole da doruckuju przenu slaninu.


Нема коментара:

Постави коментар