13. 11. 2014.

SPAGETE SA PECURKAMA


Da li volite susene pecurke (gljive)? Mi ih volim u svim oblicima. Posto se sada malo vise prica o pecurkama na hrono ishrani, da ih treba izbegavati za veceru, a da su za rucak slabe, ja eto pokusavam da ih prosvercujem kroz dorucak. Kod mene se nikad ne zna sta ce se kuvati, tako da mi mnogo vise odgovaraju susene i mogu da ih spremim bas tog momenta kada ih se uzelimo.


- 100gr spageta od spelte - 1 solja susenih pecurki - 1 crni luk - 1 cen belog luka - 1 kasika ulja - bademovog mleka po potrebi - so, biber
Pecurke sam prvo drzala 15 minuta u mlakoj vodi. Posle sam ih iscedila i isekla na krupnije kockice. Ja sam kupila kutiju mix pecuraka (zute vrganje, vrganje, bukovaca, sitake). Luk sam iseckala na sitne kockice i stavila da se dinsta na ulju i posolila. Kada je luk omeksao i postao staklast ubacila sam pecurke i nalila mleko od badema malo vise nego sto su pecurke (da pokrije dobro pecurke). Dodala sam biber. Biber je meni sastavni deo pecurki jer smatram da jedino on tako dobro moze da zacini i da dobar ukus. Od luka, pecurki, pa i bademovog mleka koje ukuvava, dobije se lepa gustina umaka. Beli luk sam na najsitnije rende izrendala i na kraju ubacila u umak i dobro promesam.
Testeninu sam skuvala na uobicajeni nacin u posoljenoj vodi ali bez ulja i nikako ih ispirati posle cedjenja. Umak i pecurke sam pomesala i mogu vam reci da je bilo preukusno.



Mozda nesto malo da pogledate odabrane pecurke i da se malo vise upoznate sa njima. U mom prelivu ima 4 vrste, ali nije na odmet da upoznate jos neke OVDE  






Нема коментара:

Постави коментар