25.11.2014.

TOPLI SENDVICI



Ne znam kako se desilo da sam zagubila ove fotografije. Znam da sam ovo spremala davno, ali jednostavno nisam primetila da nemam u receptu. Verovatno sam bila toga dana postavila na fb stranici a zaboravila da prenesem i ovde.

Nema puno da se pise jer sam kroz fotografije sve lepo objasnila. Za ovakvu vrstu toplog sendvica ne moze da se koristi stari i suvi hleb. Treba da bude svez, ustvari bitno je samo da nije osusen. Kada ga sa oglagijom izrolate sto tanje mozete, sa nekim vecim sekacem isecite u krug. Meni je odlicno posluzio pokloplac od sokovnika, jer je bas dimenzija koje su potrebne za kalup. 


Bitno je da sa nozem zasecete krug od hleba kao krstak ali da sredina ostane cela jer ce ona biti dno. Mozete da namazete hleb sa puterom pre nego ga slozite u kalupu. Hleb slozite po principu latica, kao sto mozete da vidite na fotografijama.


U tako spremljen kalup od hleba mozete da stavite sta god vam je po volji. Ja sam stavila samo naseckane stisnjene sunke, prelila belancima i posula svezim iseckanim vlascem. Nisam nista solila jer je stisnjena sunka dovoljno slana za moj ukus. Pekla sam u zagrejanu rernu na 220C dok belanca nisu bila skroz ispecena (dok nisu pobelela). 

U sustini ovo mu dodje kajgana sa stisnjenom sunkom i tostiranim hlebom, ali eto na malo drugaciji nacin da ne bude monotono.



Нема коментара:

Постави коментар