23.12.2014.

HLEB SA ZACINIMA - Verica Popovic



Verica Popovic se zaigrala sa zacinima, povrce i brasnom, i dobila je predivan hleb-pogacu. Ja jos uvek nisam odlucila da li testo gde ima jaja mogu da svrstam u hleb ili je to ipak pogaca. ovog puta cu ga ostaviti d abude hleb, jer ga je Verica tako nazvala.


Verica Popovic nam je opisala postupak spremanja ovog divnog hleba.

Sastav: 
- 2 solje od po 200 g speltinog brashna -1 kasika maslinovog ulja -sitno iseckana saka praziluka -kasikica sode bikarbone -1/2 kasikice soli -1 solja kisele vode ili kiselog mleka -2 kasike istopljenog putera -2 belanca -iseckanih nekoliko maslina -svezi origano i ruzmarin
Postupak:
-Praziluk se proprzi na maslinovom ulju da se lepo karamelizuje,ostavi se na stranu -pomesaju se brasno, soda bikarbona i so -u drugoj posudi se se umute kisela voda (kiselo mleko),istopljeni puter i belanca -pomesaju se obe smese -na kraju se doda praziluk, shaka iseckanog svezeg origana, a moze i kupovnog i iseckane masline -odgore sam posula svezi origano i malo ruzmarina radi arome -izlije se na papir za pecenje,oblikuje po volji ili ubaci u kalup za pechenje -pece se na 180 stepeni 40 minuta Jako je ukusan hleb jer spelta i karamelizovan praziluk daju slatkast ukus.Mozete koristiti i crni luk umesto praziluka.


Hvala Verici Popovic na divnom receptu i fotografijama.


Нема коментара:

Постави коментар