12. 12. 2014.

ZEMICKE SA ROGACEM



Ne znam kako ovo da nazovem, ali me je podsetilo na zemicku pa sam je eto tako i nazvala. Planirala sam da dobijem testo koje cu moci da razvijem pa da napravim pletenice ali nije moglo, testo je bilo rastresito najverovatnije zbog badema mlevenog. 

Koristila veliku kasiku za supu i svaku sam napunila do gore punu

- 4 kasike red fife brasna (moze i neko drugo brasno po izboru)
- 2 kasike badem samleven
- 1 kasika rogac brasna
- 50ml kokos ulje
- 2 kasike psilijum
- 300ml badem mleka (moze i voda)
- 1 kasikica praska za pecivo (pzp)
- so (vrlo malo samo da da ukus)


Posto mi cesto pravimo macarons, a badem brasno mora da se prosije za macarons, tako meni uvek ostane po 1-2 kasike zrnevlja od badema i ja to ostavljam u jednu teglu, pa eto tako kad spremam neko pecivo ja ga utrosim. Tako da te bele "mrve" sto vidite u testu to su ostaci od prosejanog badem brasna.

Ukljucila sam rernu na 230C da se greje dok ja uradim testo. Sve suve sastojke sam izmesala, pa dodala mleko i ulje i sve kasikom izmesala. Sjedinilo se za par sekundi. Bilo je malo bistrije nego sto bi trebalo ali znam da psilijum upija dosta tecnosti, ostavila sam par minuta da sve pokupi. Tada sam videla da to testo nece moci da se razvija u ovom sastavu jer bi s ekidalo, pa sam odlucila da napravim loptice i da ih poredjam u tepsiju i tako ispecem.

Dobila sam 10 loptica i nisam gledala koliko vremena se peklo, ali kada je korica bila malo tvrda ja sam izvadila iz rerne.

Mogu samo da vam kazem da je predivnog ukusa, mirise i na kokos i na rogac. Moglo bi da se koristi i kao hleb, a moglo bi da se koristi i kao podloga za neki kolac za uzinu sa vocem. prelepo je i jako mi je zao sto ga nema u svim zemljama da mozete da uzivate u lepoti ovog brasna




Нема коментара:

Постави коментар