11. 1. 2015.

KOTLETI U PAVLACI




- 1  misic za pecenicu
- 3 pune kasike kisele pavlake sa 2%mm
- so, biber, oregano, bosiljak


Misic isecem na kotlete od 1cm debljine i izmesam sa pavlakom i zacinima. Ostavim u frizideru preko noci. Sutradan poredjam u tepsiju i pecem u zagrejanoj rerni na 220C. Pecem dok vodica ne ispari. Prespem u posudu sa dobrim poklopcem i ostavim tako do vecere (ostavim posudu na terasu, na hladno). Sve parcice isecem na trakice, uspem u kutiju, zatvorim i ostavim u frizideru do sutra za dorucak, i to je to. Moze se dodati jos jedna kasika pavlake kada doruckujete, da dobije vecu socnost. Ja inace ovo ovako spremam i sa pelatom od paradajza ali onda moze i za rucak i za veceru. Ali od ove vrste mesa je najbolje i najoriginalnije.




Ovo jelo sam iskombinovala tako da moze da se jede i na hrono i na dukanu. Ako je za hrono, onda moze samo za dorucak, zbog mlecnog, a ako je za dukana, moze da se jede kad god vi hocete. 


Нема коментара:

Постави коментар