15. 1. 2015.

OVSENI GRIZ



Podelite svoj dorucak sa svojom decom ili svojim ukucanima. Niko nece reci da mu se ne dopada. Mnogo je fino zaista i uopste nemam utisak da tu nema secera jer je cimet dao ukus slasti (tako ja kazem). Mnogo se radujem sto je ovo toliko fino i ukusno, a imam poseban razlog zbog toga.


- 500ml badem mleka (klik da procitas recept)
- 2 pune supene kasike ovsenih mekinja
- 150ml belanaca ili 3 cela jajeta
- 1/6 kasikice cimeta 

Kada mleko provri dodati mekinje i mesati da se ne zalepi za dno posude. Mesati priblizno 2 minuta i dodati ulupana belanca ili cela jaja, zavisi sta budete koristili. ne treba da dobijete penu, nego samo da ulupate da se lakse sjedini sa grizom. Kad ponovo provri smanjiti temperaturu i mesati nekih 1 minut. 

Ako volite da se igrate ovako kao ja, onda modlu pokvasite hladnom vodom i izrucite u modlu da se ohladi i stegne. Ako volite toplo, mozete jesti odmah. Cimet mozete dodati odmah kada uspete mekinje.







Нема коментара:

Постави коментар