15. 1. 2015.

SAVIJACA SA PROSOM




1 luk, sjeckani
2 češnja češnjaka, sjeckana

½ žlice maslinovog ulja

1 1/3 šalice ribane mrkve
¾ šalice prosa
500ml kisele vode
1 žlica maslaca
2 jaja
6 žlica mocarele
Vlasac, sjeckani
½ čajne žlice soli
¼ čajne žlice papra
6 kupovnih vučenih kora za savijače (ili razvucete samo od dozvoljenoig brasna)
½ šalice vruće vode
2 žlice ulja
2 žlice rastopljenog maslaca za premazivanje
Luk i češnjak propržiti na maslinovom ulju dok ne uvenu.
Proso dodati, sve dobro promiješati.
Kiselu vodu dodati, promiješati, ostaviti da sve zakuha. Zatim smanjiti plamen i proso i mrkvu pirjati na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok proso ne upije svu tekućinu i omekša. Povremeno promiješati da ne zagori. Maknuti s plamena.Kada je sve izdinstano onda tek dodati mrkvu narendanu.
Maslac umiješati i ostaviti da se smjesa malo ohladi.
Jaja lagano umutiti viljuškom, sir, vlasac, sol i papar dodati, promiješati. Smjesu umiješati u mlaki proso.
Koru za savijaču poškropiti mješavinom vruće vode i ulja, na nju položiti drugu koru, također je poškropiti
Trećinu nadjeva jednakomjerno rasporediti na ovako pripremljene kore, savinuti u savijaču. Ponoviti postupak s ostatkom kora. Količina je dovoljna za 3 savijače.
Savijače staviti u namašćeni lim, mjesto spoja okrenuti prema dolje.
Otopljenim maslacem premazati savijače, zatim peći u pećnici na 180˚C oko 30 minuta.
Prije rezanja, savijače ostaviti da se malo ohlade. 


p.s.zbog kombinacije jaja i mlecnog ovo jelo spada u slozeno jelo i ne bi trebalo jesti vise od 2 puta mesecno. Sargarepa se jede samo sirova, ali posto se ovo jelo jede jako retko i to za dorucak, moze da se napravi propust.

preuzeto i vrlo malo modifikovano za HI(lakakuharica.com)

Нема коментара:

Постави коментар