07.02.2015.

JAJA BENEDICT - Verica Popovic


Verica Popovic:

"Podloga su lepinje od speltinog brasna, jajeta, kisele vode (tj petominutne lepinje, ali duplo manja mera i sa kiselom vodom). Kulen se zagreje na plotni da pusti sok i onda se prepolovljena lepinja griluje malo u tom soku
-Prvo hollandaise sos: na pari se mute dva zumanca i dodaje postepeno istopljeni puter i mesha mesha dok se ne zgusne i to ne na jakoj vatri, ostavi se sa strane i doda malko soka od limuna. U serpu se sipa vode, moze sirce a i ne mora, moze samo so. Na srednjoj vatri kada voda krene da vri, napravi se vrtlog meshanjem u krug. Pre toga se dva jaja pojedinachno stave u male soljice. Kada se napravi vrtlog polako se jedno po jedno jaje sipaju u tu vodu ( ne sme da bude kipuca). Slaze se: Pola lepinje-kulen (slanina)-poshirano jaje i u jednom potezu prelije se hollandaise sos. Ovo je recept za dve osobe,mada je nama ostalo josh sosa."

Hvala Verici na predivnom receptu

Нема коментара:

Постави коментар