25. 6. 2015.

ŠPANSKA PITA


Još jedan moj recept u HRONO KUVAR   (klik na vidiš uslove kupovine knjige)

- 50gr ovsenog brašna
- 50gr ječmenog brašna
- 50gr ražanog brašna
- 1 jaje
- 70gr mladog sira
- 30gr maslaca
- 1 crvena pečena paprika
- kašičica susama
- kašičica suncokreta
- kašičica golice
- 1 pecivo prašak
- jedna supena kašika pečenog crnog luka
- so



Papriku iseci na kockice 1x1cm pa ubaciti u posudu sa svim ostalim sastojcima.
Miksirati na minimalnoj brzini i dodavati vodu (običnu ili kiiselu) dok masa ne bude gušća, malo gušća od smese za palačinke.

Ostaviti da odstoji 15 minuta dok se brašno ne natopi.

Smesu razliti u namašćenom plehu, ili u modle ili u pleh za mafine.Takođe semenke možete posuti u modle pa smesu preko semenki.

Peći na 180C/25'



A ovako to izgleda u knjizi Dr Gifing



Нема коментара:

Постави коментар