14. 7. 2015.

TUNA SALATA


Tek kada sam pomesala sve sastojke, shvatila sam da nema danas nista od fotografisanja. Majonez i pavlaka su sve prekrili i nista se ne razaznaje. Danas cu da upisem recept da ga ne bi zaboravila, jer mi je ova mera odlicna, a sledeci put cu uslikati pre nego dodam majonez i pavlaku.

Ovo je bila lagana vecera za 4 osobe i zaista dobije se puna velika cinija.

- 350gr najsitnijih makarona
- 250gr tune iz vode
- 1 crni ili plavi luk
- 1 krastavac
- 2 veca paradajza
- 1/2 zute paprike
- 2 kasike pune majoneza
- 2 kasike pune kisele pavlake
- biber
- maslinovo ulje
- seckani vlasac

Namerno koristim najsitnije makarone jer nisam zelela da se majonez i pavlaka zavuku u supljine vecih makarona. Kada su se makarone skuvale, procediti ih  i ne ispirajte ih. Polijte ih malo maslinovim uljem i dobro izmesajte da se ne bi slepile jedna za drugu dok se hlade. Povremeno ih promesajte dok se budu hladile. Skuvati makarone kako pise u uputstvu na pakovanju. Luk, krastavac i papriku iseci na sitne kockice. Paradajz preseci i odstraniti semenke. Sacuvajte taj sredisnji deo paradajza za neko drugo jelo, na primer neku corbicu. Kada ste odstranili semenke isecite paradajz na kockice. Tunu ocedite od vode. 

U vecu ciniju u kojoj cete sjediniti sve, uspite makarone, povrce i tunu. Promesajte sa spatulom i dodajte majonez, pavlaku i biber i promesajte fino sve. Odozgo pospite seckani vlasac i ostavite u frizideru da se salata hladi. Kada budete iznosili da se jede, promesajte jos jednom i ako je sve prilicno suvo, dodajte jos kisele pavlake.

Eto sada imamo recept sa tacnim merama za 4-5 osoba, a sledeci put cu se setiti da fotografisem na vreme.

Нема коментара:

Постави коментар