9. 7. 2015.

VOCNA SALATA



U svako doba godine vocna salata nam prija. Jedino sto po godisnjim dobima menjamo sastav sezonskog voca. Ideje su nepresusne, a najlakse ih je spremiti. Kojim vocem raspolazemo, tako je i spremamo. Kod mene je to danas salata od 4 vocke uz dodatak agave i soka od limuna.


- kumkvat   
- borovnica
- nar
- sok od limuna


Od svakog voca je bila ista kolicina. Borovnice oprati, nar osistiti, zmajevo voce oljustiti i iseckati na kockice, a kumkvat oprati i pola iseci na kolutice, a pola na 1/4 kriske. Usuti sve u jednu ciniju i odozgo nacediti limuna i zaliti sa agava sirupom. Promesati sve zajedno, staviti u ciniju sa poklopcem i ostaviti u frizider da prenoci, jer tada je najlepse jer se svi mirisi i ukusu sjedine i bude fenomenalno.


Pre posluzenja promesati i sipati u cinije. Voce uz pomoc limuna i agave pusti dosta soka, tako da sam ja u jednoj porciji gde je bilo najvise tecnosti a manje voca, usula chia semenke. To ce biti sledeci recept jer sam dobila divnu poslasticu.


Нема коментара:

Постави коментар