4. 11. 2015.

PROTEINSKI MAFINI


 - 6 punih kasika ovsenih mekinja
- 160gr nekog stisnjenog mesa
- 200gr sitnog sira
- 2 jaja
- 3 belanca (100ml)
- 200ml kefira 2%mm
- 1 pecivo prasak
- 10 maslina iz vode
- so po potrebi
- 3 kasike protein praha

Stisnjena prsa sam narendala na krupno rende ali moze i na kockice. 
Izbegavamo zumanca, tako da sam ostavila samo dva. Znaci 5 jaja, ali 3 zumanca izbaciti. 



Da bi sir i stisnjeno meso i maslinke ostali primetni u mafinima, najbolje je prvo ulupati jaja, pa dodati mekinje, prasak za pecivo, protein prah i 100ml kefira. Fino izmesati, zatim dodati sir, stisnjeno meso, masline na kolutice i ostatak kefira. 

Kada ste sve fino sjedinili, mozete peci u podmazan pleh, a mozete i u modlama. Peci na 200C dok ne budu gotovi, a to cete proveriti sa drvenom cackalicom ako se ne lepi, gotove su. naravno, treba da dobiju i lepu boju.



Da ne zaboravim, ovo je kolicina za 3 osobe, jer nas je troje. Vi mozete isto ispeci da imate za 3 dana ako nemate vremena da spremate svaki dan nesto drugo. Mozete i u prvoj fazi, ali samo smanjite da bude 1,5 kasika mekinja po osobi i nemojte stavljati masline, sve ostalo vam je dozvoljeno.



Нема коментара:

Постави коментар