14. 12. 2015.

KUL SLADOLED TORTA - Dr Šulc

addtext_com_MTM0NDA0ODQ3MTU
Kul sladoled torta sa predivnom prelivom napravljena od svežih letnjih bobica je savršen način da se proslavi lepo letnje vreme.
Sastojci:
10 jagoda za spolja, iseći na pola
Vanila sladoled sloj
2 šolje indijskog oraha
2 banane
1 šolja urmi
1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja
1/2 kašičice ekstrakta vanile
Mleko od oraha ili kokosova voda, po potrebi
Sloj od bobica
1 šolja zamrznutih borovnica
1 šolja zamrznutih jagoda
1 šolja mleka od oraha ili kokosove vode, koriste po potrebi
1 šolja urmi, orasi ili banana
Priprema:
Da biste napravili prvi sloj: Postavite prepolovljene jagode oko ivice modle za tortu. Ostavite po strani. Sada spojite sve vanila sladoled sastojke zajedno dok ne postanu glatka smesa, dodajući malo koliko je potrebno mleka od oraha ili kokosove vode (oko 1/4 šolje?). Raširite i pritisnite u dno modle za tortu, ovo bi trebalo gurnuti bobice ka unutrašnjoj ivici. Stavite u zamrzivač.
Da biste napravili bobičasti sloj: Blendajte sastojke sve dok ne postane glatka smesa. Pažljivo širite preko vrha sladoled sloja od vanile i stavite u zamrzivač na oko 2 ili 3 sata, sve dok se ne stegne. Zatim iseći i služiti sa drugim bobicama! Pustite da se malo odmrzne pre jela, jer sće torta biti kremastija.
izvor: tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар