30. 3. 2016.

SIROVA ROGAČOLADA


- 100gr kokosovog ulja
- 4 kašike rogača u prahu
- 2 kašike mlevenog badema bez ljuske
- vode po potrebi

 Spremiti ulje u posudu koju ćete držati u drugoj posudi sa mlakom vodom kako bi se ulje otopilo. Zatim  pomešati sa rogačem i polako dodavati vodu. Voda neka isto bude do nekih 40C ugrejana da bi se mogao rogač lakše sjediniti. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu čokoladu. 

Najbitnije je samo da pogodite gustinu rogačolade da posle kada izvadite iz frižidera da se ne otopi na sobnoj temperaturi. Ali isto tako ako ne stavite doboljno vode, možđe da se desi da se posle rasipa. Ali to će se naučiti osećajem već posle prvog spremanja.

Sve fino usuti u modle i ostaviti u frižideru na par sati da se sve stegne. 

Нема коментара:

Постави коментар