21. 4. 2016.

MINI PITE SA SUVIM VOĆEM


KORA:
1 šolja proklijale heljde
½ šolje badema
½ šolje kokosovog brašna
¼ šolje agavinog sirupa,¼ šoljice grožđica
malo soli i limunove korice
Prvo dobro izradite suve sastojke u procesoru hrane ili Vitamixovoj suhoj posudi, zatim dodajte grožđice i agavin sirup, so i limunovu koricu. Možete dodati i malo limunoovg soka ili vode ako je testo pretvrdo. Obložite kalupe za muffine folijom, utisnite testo i oblikujte male korpice. Zatim ih izvadite iz kalupa, sklonite  foliju i stavite u dehidrator na 36-40°C na otprilike 2h. Ne morate ih dehidrirati, možete ih samo staviti u frižider da se stvrdnu.
PUNJENJE:
½ šolje suvih smokava sitno narezanih
½ šolje suvih marelica sitno narezanih
½ šolje grožđica
½ šolje suvih brusnica
1 šolja svežih jabuka, naribanih
½ kaščice cimeta,¼ kašičice muškatnog oraščića
sok i korica (naribana) od pola veće narandže ili jedne manje do srednje
Sve sastojke pomešajte i ostavite da odstoje 2-3h (može i duže) da se ukusi prožmu i voće upije sok. Napunite korpice. Dehidrirajte po želji.
PRELIV:
2 male banane,
malo vanile u prahu,
šaka suvog voća po izboru .
opcionalno: kokosovog brašna da zagusnete preliv ako je potrebno
Sve dobro izradite u blenderu i prelijte preko napunjenih korpica.

Нема коментара:

Постави коментар