18. 2. 2017.

INDIJSKI HLEB KAO PALAČINKE


- indijski hleb (klik da pročitaš recept)
- domaći ajvar  (klik da pročitaš recept)
- domaći humus  (klik da pročitaš recept)
- seme konoplje

Toliko je ova kombinacija ukusna, da sam morala da izdvojim kao recept. 
Namazala sam prvo humus, preko ajvar i posula baš obilno sa semenkama konoplje.  


Može prilog neka sveža salata. Jedan indijski hlebić ima nešto manje od 50gr kada se ispeče, tako da slobodno se fino naručkajte, da ne budete gladni do ručka.

Ovo je zaitsa jedan divan doručak sa puno proteina ako ste na postu ili vegetarijanac ili vegan ili ....


2 коментара:

  1. Sve sastojke obozavam,konoplju nisam jedino probala do sada,inace ostalo je fenomenalnog ukusa!Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marina ne znam gde živiš ali ako možeš nabavi od konoplje sve. Jednostavno ne znam šta bih izdvojila, da li seme ili prah ili ulje. Sve je naš veliki zaštitnik zdravlja. Inače seme konoplje ima apsolutno isti ukus kao svež orah, ono kada tek sazri pa mu oljuštimo onu kožicu i jedemo samo belo jezgro.
      Pozdrav Marina i hvala ti što me pratiš

      Избриши