18. 2. 2017.

INDIJSKI HLEB SA KURKUMOM


- 200gr speltino brašno
- 50ml ulje koštica grožđa
- ~150ml mlake vode
- 1/4 kašičice kurkume
- 1 kašičica mirođije
- so 

Može i bilo koje drugo dozvoljeno brašno. Može jedna vrsta, a može i 2-3 vrste. Kako vi volite, vi tako pravite.

Pomešati brašno, kurkumu, mirođiju i malo soli samo radi ukusa. Kada ste sve suve sastojke promešali, dodajte ulje i polako dodajte po malo vode dok ne dobijete testo. Testo kada zamesite treba da bude dovoljno tvrdo da možete da ga razvijete oklagijom. Napisala sam približno 150ml vode, jer količina vode zavisi od vrste brašna koju vi upotrebite. Kada ste zamesiti testo, malo ga pospite brašnom i ostavite u neku činiju i poklopite da odstoji približno sat vremena, da se testo "odmori".

Trebalo bi da dobijete približno 400gr testa. Najbolje bi bilo da ga podelite na 8 loptica od 50gr. Razvaljajute ih oklagijom na radnu površinu koju ste posuli sa brašnom. Trebalo bi da budu prečnika ne većeg od 20cm. 

Peče se u tiganju na temperaturi kao što bi pekli palačinke. Ne treba ih previše sušiti da bi mogli da ih iskoristite i kao palačinke. Kada se ohlade držati ih zatvorene u najlonskoj vrećici ako preostanu posle doručka.

Meni je zanimljivog ukusa, a izgleda da sve više se interesujem za indijsku hranu.


Нема коментара:

Постави коментар